Page 9 - banestier_2014
P. 9
Før cykelturen Cykelture i det åbne land er en god oplevelse for krop og sjæl - alle sanser kommer i brug. Før cykelturen En cykeltur på en af stierne på de nedlagte jernbanearealer giver unikke oplevelser: du ser naturen med fora og fauna, der er fred og ro, ingen stejle bakker, imponerende anlægsarbejder fra tiden omkring og lige efter år 1900, ingen biler så banestierne er meget børnevenlige og du kommer igennem byerne, så du ser ”bagha- verne”, og du får lidt motion. Husk cykelpumpen ... Ved nogle af banestierne er der langt til nærmeste beboelse, så det er en god idè at have cykelpumpen og lappesager med. Det vil heller ikke være af vejen at have lidt værktøj med, så du kan udføre smårepa- rationer - spørg din cykelhandler hvad der bør være i Humlebi i vild timian Det vil også være en god idè at have druesukker og salttabletter med. Er der varmt, sveder du meget og kommer let til at mangle salt. Når du er meget udkørt og lige mangler energi til de sidste kilometre, er det godt med lidt druesukker. Ahhh .., modne hindbær Uden mad og drikke ”reparationstasken”. Du kan købe en lille fks taske til at fastgøre ved sad- Du skal have rigeligt med væske med. Vand og len eller på stellet, hvor der er plads til lappesager æblejuce er godt. 1 og værktøj. Og så en god madpakke lavet med groft brød . Det er heller ikke af vejen at have frugt med - husk ... og glem ikke plaster at skylle frugten inden du tager hjemmefra, for dit medbragte vand er til at drikke. Der kan ske uheld! Så vær forberedt med at have et par stykker plaster og en forbinding med. Hvad ser du Har du børn med på cykelturen og barnet vælter, kan et stykke plaster gøre underværker. Rabatter ved stierne bliver normalt ikke sprøjtet, hvorfor der er et fot fora og fauna. Harer i brakmark Ålestrup Realskole, opført 1904 1. Vi bager selv groft brød til vore cykelture: 9 dl. koldt vand, ca. 25 g gær, salt, ca. 100 g økologisk speltgrahamsmel, ca. 100 g øko- logisk fuldkorns hvedemel, ca. 75 g solsikkekærner, ca. 75 g sesamfrø, ca. 75 g hakkede valnødder, ca. 500 g økologisk speltmel, ca. 500 g økologisk hvedemel,. Dejen hæver koldt i ca. 8 timer. Æltes og formes til enten futes eller boller, efterhæver i ca. 1 time og bages ved ca. 175 C i ca. 18 minutter. 0 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14